Varčna pisava Ecofont

Letno se v svetu natisne okrog sedem tisoč milijard strani dokumentov, tiskanje pa predstavlja za številna podjetja zelo velik strošek. Kar 40% natisnjenih dokumentov uporabljamo manj kot 24 ur, zato tiskanje predstavlja veliko obremenitev tudi za okolje.

Nizozemsko podjetje Spranq je za doseganje nižjih stroškov tiskanja dokumentov in zaradi varovanja okolja na račun manjše porabe črnila predstavilo novost.
Ustvarili so posebno računalniško pisavo Ecofont, ki vsebuje drobne luknjice in zato pri tiskanju porabi manj črnila. Z uporabo ekološke pisave naj bi na račun manjše porabe tonerjev podjetja privarčevala tudi do 20% sredstev.

Ecofont v Luki
Na večino luških delovnih postaj smo že namestili pisavo Ecofont, najboljša berljivost je pri velikosti 9 oz. 10, najboljši rezultat tiskanja pa dajejo laserski tiskalniki.

V Luki veliko truda vlagamo v ohranjanje okolja za prihodnje rodove in se trudimo hkrati nižati stroške papirniškega poslovanja, zato dokumente tiskamo le, ko jih zares potrebujemo. Po možnosti tiskamo obojestransko, uporabljamo pa učinkovite tiskalnike ter najraje nebeljen papir brez dodanih umetnih barvil.

Varčujte s tonerjem tudi doma
Če si želite tudi na domačem računalniku namestiti ekološko pisavo je le-ta na voljo za prenos povsem brezplačno.