Vrhunsko učenje nogometa v Kopru: Milan Junior Camp

Poletnega Milan Junior city-campa v Kopru se je udeležilo 115 dečkov iz cele Slovenije, vodili pa so ga vrhunski trenerji mladinske ekipe italijanskega nogometnega velikana AC Milan.

Osnovni namen Milanovega dogodka za otroke je, da se udeleženci skozi druženje seznanijo z različnimi nogometnimi veščinami ene največjih nogometnih šol na svetu. Zato je tridnevni program otrokom vključeval treninge po programu AC Milan in druženje z animacijo. 
Druge vrednote nogometne šole AC Milan so še: prijateljstvo, spoznavanje, vzajemna podpora in pomoč, disciplina, delavnost in požrtvovalnost, a hkrati tudi zabava, samoobvladovanje, spoštovanje do trenerja, soigralcev, sodnikov, do sebe in do nasprotne ekipe.

Na nepozabno športno izkušnjo so se lahko prijavili tako mladi nogometaši z dobrim nogometnim znanjem, kot tudi tisti, ki se šele spoznavajo z osnovami nogometa. Edini pogoj je bil, da so dečki stari od 7. do 16. let.
Vsak udeleženec je prejel paket originalne adidasove opreme AC Milan, najboljši trije pa so odpotovali v Italijo, kjer so se lahko srečali z nogometaši prve članske selekcije AC Milana.

Luka Koper je kot sponzor dogodka dobila na razpolago 10 mest v kampu, ki pa smo jih z žrebom razdelili med otroke naših zaposlenih.