Dan odprtih vrat Luke Koper kljub dežju privabil 1.500 obiskovalcev

…1.500 obiskovalcev iz cele Slovenije.

Pristanišče so vodiči predstavljali na avtobusnih ogledih do poznega popoldneva, po pristanišču pa so se zapeljale tudi vse tri načrtovane vodene kolesarske skupine.

Letošnja novost je bil postanek znotraj luke, na večnamenskem terminalu je svoje delo predstavil Carinski urad Koper. Razstavili so številne ponaredke, odkrite med tovorom, mobilni rentgen, ki omogoča pregled kontejnerjev, pridružila pa se jim je tudi psička Elza, ki med tovorom sicer išče skrito drogo.

Za ogled potniških ladij Arion in Thomson Spirit je bilo izjemno zanimanje. Po predhodni prijavi si je ladji Arion ali Thomson Spirit, ki sta bili v nedeljo vezani na potniškem terminalu, ogledalo okrog 150 obiskovalcev.

Pod naslovom Sladko pristanišče je v nedeljo potekal tudi slikarski ex-tempore v koprski Taverni, kjer je 50 umetnikov iz vse Slovenije ustvarjalo do poznih ur. Najboljša dela, ki jih je izbrala strokovna komisija, bodo na ogled po različnih krajih po Slovenijim, razstava nastalih del se bo predvidoma januarja 2011 ustavila tudi v koprski Pretorski palači.

Dan odprtih vrat Luke Koper in festival Sladka Istra sta se skupaj zaključila s koncertom Tinkare Kovač, kjer so se zbrani posladkali še z najboljšo torto in najbolj izvirno sladico festivala.

Pozitiven odziv obiskovalcev in kljub kislemu vremenu dober obisk potrjujeta, da je pristanišče vedno zanimivo za splošno javnost, ki si na Dnevu odprtih vrat lahko ustvari svojo sliko o slovenski luki.

Dan po dogodku smo prejeli…

Hvala lepa!
Včeraj ste pa res imeli dobro organiziran dan, se vidi da ste “logistiki”. Hvala za lepo in zanimivo preživet dan, seveda pa je bil najbolj zadovoljen naš najmlajši član družine. In to z Luko (!) ne s potniško ladjo Thomson, kot sem pričakoval.
Obilo poslovnih uspehov, pa še več tovora vam želimo!
Pa vsaj tako dobra odprta vrata naslednje leto.

Igor Ferk, Štajerska


Super je bilo, vreme kot naročeno, ker če bi bilo sončno, bi nam bilo prevroče. 🙂 
Otroci so uživali 100 na uro in jaz sem tudi dobila drugačen vtis naše Luke. Drugo leto ponovimo!

Martina Lovrečič, Hrvatini