Deset let Gledališča Koper – zbornik za vsa razpoloženja

Koprsko gledališče je danes prepoznavno po celi Sloveniji, številne predstave zaradi priljubljenosti med gledalci beležijo rekordne številke ponovitev.
Na včerajšnji predstavitvi je direktorica Katja Pegan povedala, da je pričujoči zbornik veliko več kot le knjiga s seznamom predstav. Knjiga zares predstavlja 10-letno gledališko ustvarjanje z opisom predstav in zavidljivo statistiko ogledov predstav in ljudi, ki so vse skupaj ustvarjali. Poleg tega pa na simpatičen način v vsebino vpleta življenje, ki je gledališče zaznamovalo izven odrskega dogajanja. Misli igralcev in  drugih ustvarjalcev gledališkega življenja pa dodajo osebno noto vsemu, kar koprski teater predstavlja.

Zbornik koprskega gledališča bo zanimivo branje ali samo opazovanje fotografij za vse, ki se jih je gledališče kakorkoli dotaknilo. Igralcev, dramskih ustvarjalcev, piscev, scenaristov, morda pa še najbolj prav gledalcev.

Ob častitljivem jubileju sevda Gledališču Koper in celotnemu ansamblu iskreno čestitamo tudi mi!

Luka Koper, d.d. je izdajo Zbornika ob 10. obletnici delovanja Gledališča Koper podprlo iz sklada Živeti s pristaniščem.

Premiera Groznega Gašperja
Ob tej priložnosti se je predstavila tudi ekipa nove gledališke predstave za otroke Grozni Gašper. Otroci Gašperja zagotovo poznajo iz knjig pisateljice Francesce Simon, ustvarjalci gledališke igre pa obljubljajo duhovito gledališko predstavo o nemogočem fantu, ki se ga ne da ukrotiti z nobenim vzgojnim prijemom. Krstna uprizoritev bo v soboto, 13.11. v Gledališču Koper.