Luka Koper dve štipendiji v Štipendijski sklad UP

Univerza na Primorskem (UP) bo 17. marca 2010 praznovala svoje sedmo leto delovanja. V ta namen se bo v sklopu Tedna univerze (15. – 19. marec) zvrstilo kar nekaj dogodkov, ki bodo obeležili sedmo obletnico primorske univerze.

Luka Koper nadaljuje tradicijo – zvesti podporniki izobraževanja

Eden prvih dogodkov Tedna univerze se je zgodil danes, 15.3., ko je v avli palače Armerija UP potekala novinarska konferenca. Na njej so javnost seznanili z informacijami o podeljenih štipendijah Štipendijskega sklada Univerze na Primorskem.

Dogodka se je udeležil tudi predsednik uprave Luke Koper dr. Gregor Veselko, saj Luka Koper nastopa tudi kot vlagatelj v Štipendijski sklad UP. Štipendijski pogodbi je predsednik uprave Luke slavnostno podpisal s prof. dr. Radom Bohincem, rektorjem UP ter dvema izbranima nadarjenima študentoma:

– Manico Balant iz Idrije, ki študira na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, smer Biodiverziteta ter
– Alešem Horvatom iz Sečovelj, tudi študentom Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, smer Računalništvo.

Manici in Alešu ter seveda vsem ostalim štipendistom želimo veliko študijskih uspehov!