Otroci iz socialno ogroženih družin na smučarskem vikendu

Manjšo skupino otrok so spremljali smučarski učitelji iz ŠD Vitas. Na avtobusu so se najprej okrepčali s krofi, sokovi in čokoladnim mlekom, zato so na smučišče prišli polni energije.
 
V soncu so se vsi otroci prvič zapeljali z gondolo, na smučišču pa tudi prvič z vlečnico. Najprej so se ogreli, učitelji pa so male smučarje poučili pravil na smučišču in varne smuke. Po smučarskih vajah in užitkih na snegu so se v koči segreli in najedli, potem pa se veselo kepali, kotalili po snegu in delali snežake. Sledil je še drugi del smučanja, pozno popoldan pa se je razposajena skupina vrnila v dolino. V suhih oblačilih so otroci na poti domov zaspali, ob povratku v Koper pa so jih učitelji razveselili še s spominskimi majicami ŠD Vitas in darilnimi vrečkami s sladkarijami.

Člani ŠD Vitas so pred izletom v Civetto organizirali še dobrodelno zbiranje otroške smučarske opreme in tako zbrali kar precej potrebnih hlač, rokavic, puloverjev in drugih nujno potrebnih oblačil za otroke, ki jim družine sicer opreme ne morejo kupiti.

Luka Koper je Projekt Smučarski izlet za otroke iz socialno ogroženih družin podprla v sklopu Sklada Živeti s pristaniščem.