Podpiramo: OK Luka Koper – članice končale na četrtem mestu

In včasih zna biti prav ta milimeter športne sreče tisti, ki v športu odloči o usodi tekmovalcev.

V ekipo te sezone (s koncem lanske sezone je v OK Luka Koper nehalo igrati kar 8 stalnih igralk) so poleg preostalih igralk iz prejšnje sezone vključili še pet novink iz mlajših vrst, dve mladi Američanki, na igrišče pa se je vrnila tudi novopečena mamica Ines Udrih. Dekleta so se želela uvrstiti vsaj na sredino lestvice, podvig pa jim je več kot uspel in na koncu so se uvrstile na 4. mesto.

Ena od igralk je prav pred koncem sezone prenehala z igranjem (tudi ona pričakuje naraščaj), druga pa je imela prometno nesrečo in si poškodovala prav zlate odbojkarske dlani.

Dve novinki v članskih vrstah OK Luka Koper sta simpatični Američanki, ki sta v ZDA zaključili študij in prišli igrat v Slovenijo. Ameriški sistem omogoča profesionalno kariero le 100 najboljšim v disciplini, ki so tudi potencialni športniki za olimpijske igre. Nastop na OI v Ameriki velja za glavni cilj vsakega športnika.
Ena od njiju bo letos poleti prostovoljka pri koprskem Rdečem križu, druga pa gre za par mesecev domov in se ob pričetku nove sezone vrača v Koper.

Dekleta so imela redne treninge, včasih tudi po 8-9 treningov na teden ter tekmo. Zato so si marljive športnice zaslužile mesec in pol počitka, avgusta pa jih spet čakajo kondicijske priprave, drugi teden v oktobru pa pričetek nove sezone.

Da je OK Luka Koper kalilnica odličnih odbojkaric in vzgaja res vrhunske športnice, priča tudi podatek, da so se kar tri vrhunske igralke po začetnih korakih v Kopru odločile za nadaljevanje kariere v drugih slovenskih klubih, ena pa celo v tujini: Sara Valenčič in Katja Medved igrata za NKBM Maribor, Maja Bratož za Kalcit Kamnik, v Franciji pa odbija in zabija Marina Cvetanovič.

Cilji za prihodnjo sezono
V sezoni 10/11 si vodstvo želi sestaviti še boljšo selekcijo v klubu, povečati število mlajših deklic, ki odbojko igrajo na osnovnih šolah (v letošnjem letu je mini in malo odbojko treniralo več kot 150 osnovnošolk), prav za »mini in mali podmladek« pa si želijo še kakšno kadrovsko okrepitev, saj so trenutne trenerke-učiteljice s poučevanjem odbojke na osnovnih šolah precej obremenjene.

Stisnimo pesti
Članice so kot rečeno letošnjo sezono že zaključile, sklepno dejanje za starejše deklice (9. maj) in kadetinje (16. maj) pa bo v maju, saj se z zmago lahko oboje uvrstijo tudi v finale!
Srečno dekleta, Luka Koper stiska pesti za vas!


Luka Koper, d.d. je dolgoletni sponzor OK Luka Koper.