Podpiramo: spomladanske tekme deklet Odbojkarskega kluba Luka Koper

Kadetinje so se udeležile mednarodnega odbojkarskega turnirja – 28. memoriala F. Cornacchie, ki je potekal od 2. do 5. aprila v Pordenonu (Italija). Med močno konkurenco – tudi številnih reprezentanc, so sicer pristale na zadnjem mestu v skupini, vendar velja pri tem omeniti, da so bila po starosti dekleta koprskega kluba najmlajša in najmanj izkušena.
Kljub temu je bil turnir dobra priložnost za uigravanje pred končnico državnega kadetskega prvenstva. V nedeljo, 16. maja se bodo odbojkašice za uvrstitev v finale državnega prvenstva pomerile z ekipami MZG Grosuplje, Mladi Jesenice in Vital Ljubljana.

Starejše deklice OK Luka Koper so si z desetimi zmagami in le enim izgubljenim nizom v »A« ligi zahod 1 zasluženo priborile 1. mesto v svoji skupini in se tako uvrstile v polfinale državnega prvenstva, ki bo v nedeljo, 9. maja. Za nastop v finalu državnega prvenstva se bodo dekleta pomerila z ekipami Mladi Jesenice, Vital Ljubljana ter Eurokabel Neptun iz Kanala.

Mlajše deklice so 18. aprila so zmagale na turnirju male odbojke v Trstu, ki se ga je udeležilo kar 14 ekip iz Slovenije in Italije. Igralke letnik 1988 so finalni boj odigrale z ekipo ŽOK Triglav iz Kranja in zmagale. Mlade odbojkašice je vodila Suzana Čandek.

Vsem dekletom in vodstvu OK Luka Koper iskreno čestitamo!

Luka Koper, d.d. je sicer sponzor Odbojkarskega kluba Luka Koper.