Sodelujemo: Marko Rems sogovornik v aktualni razpravi na Fakulteti za management

Koper, 17.3., Fakulteta za management 
Okrogla miza z aktualno temo se je odvila v sklopu dogodkov ob Tednu Univerze na Primorskem.

Okroglo mizo je vodil izr. prof. dr. Primož Dolenc, sogovorniki pa so bili Franc Krašovec, predsednik Uprave Cimosa, Marko Rems, član Uprave Luke Koper, Gašper Čehovin, direktor in partner podjetja Parsek, Igor Kragelj, podpredsednik Uprave Banke Koper in dr. Boštjan Aver, predsednik Nadzornega sveta Kapitalske družbe.

Rdeča nit dogodka je bila razvoj in vplivi finančne krize z vidika podjetij, zato je vsak sodelujoči problematiko osvetlil s svojega zornega kota. 
Marko Rems je povedal, da Luka Koper ni občutila finančne krize neposredno, temveč predvsem njene posledice: upad mednarodnega prometa, zmanjšana industrijska proizvodnja, kar se je kazalo na pretovoru Luke Koper. Največji padec pretovora je bil pri avtomobilih in sipkem tovoru, pri kontejnerskem tovoru pa krize niso občutili. Z bankami dobro sodelujejo tudi v času krize, tako da o kreditnem krču ne more govoriti. Naložbam se niso odpovedali, so jih pa prilagodili razmeram.

Organizatorji dodajajo še, da se morda zdi, da je bilo o krizi že vse povedano, ampak da je včerajšnja okrogla miza dokazala nasprotno. Debata se je namreč nadaljevala tudi po uradno končanem dogodku.