Vabilo na koncert za destigmatizacijo depresije in drugih duševnih bolezni

…Sir Isaac Newton, Winston Churchill, Thomas Edison, F. Scott Fitzgerald, Paul Gauguin, Johann Goethe, Victor Hugo, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln,…

Kaj imajo (poleg genialnosti in slave) skupnega najpomembnejša imena zgodovine človeštva?
Vsi so imeli duševne motnje.
 

Osebe z duševnimi in psihosocialnimi motnjami so po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije med najbolj marginaliziranimi skupinami. Zaradi duševnih bolezni trpi okoli 450 milijonov ljudi. Depresija bo do leta 2030 drugi glavni problem javnega zdravstva, vsako leto pa milijon oseb življenje konča s samomorom. In kar je najhuje: osebe v duševni stiski še vedno živijo s stigmo in se vsak dan srečujejo s predsodki okolice.

Katja Pišot, Društvo DAM in Združenje OZARA si prizadevajo, da bi se nevednost mnogih, ki osebam v duševni stiski otežujejo pot do ozdravitve, pretopila v razumevanje in podporo. Depresija je namreč le ena od ozdravljivih bolezni.

Koncert v koprski Taverni – z glasbo proti nevednosti
Zato bodo jutri, v petek, 8. oktobra 2010, ob 20.30 v koprski Taverni priredili zdaj že tradicionalni humanitarni »Andrejev koncert za destigmatizacijo depresije«.
Nastopili bodo Su-Shine, Nude, Toxine, The 80’s Band ter italijanski glasbeniki Gappa&Cristian ter Jimmy Joe Band.

Vabljeni!

Luka Koper, d.d. je Projekt Humanitarni Andrejev koncert za destigmatizacijo depresije podprla v okviru sklada Živeti s pristaniščem.