Začenja se sezona križarjenj!

Za letošnjo sezono so napovedi optimistične: s potniškimi ladjami bo v Koper priplulo cca 40.000 potnikov, prihodnje leto pa naj bi jih bilo več kot 100.000.
Zanimanje za križarjenja se vsako leto vztrajno veča, v zadnjih treh letih je zaznati okrog 40% več povpraševanj po tovrstni obliki turističnih potovanj.
Prihod v Koper so za letos že potrdili ladjarji, ki so nas v preteklih letih že obiskali, napovedujejo pa se tudi novi: Princess Cruises, Costa Crociere, Norwegian cruise Line

V Kopru bomo letos privezali največjo potniško ladjo pri nas doslej in sicer kar 295m dolgo ladjo Norwegian Gem s kapaciteto 2.394 potnikov. Omenjena ladja bo pravi preizkus za koprski potniški terminal, saj se za prihode v Koper v 2011 že zanimajo ladjarji s še večjimi ladjami, za kar pa bo potrebno poglabljanje morskega dna in utrditev obalnega dela. S sprejemom tako velikih potniških ladij bi v Koper lahko prišlo celo več kot 100.000 potnikov na leto.

Tudi tokrat bomo skušali izkoristiti veliko zanimanje ladjarjev in splošno mnenje potnikov, da je Slovenija lepa in varna država, polna zanimivosti za obiskovalce. Velika prednost pa je tudi odlična geografska lega koprske obale, saj lahko potniško ladjo v Kopru privežemo praktično zraven samega mestnega jedra, kar je sicer prava redkost za križarjenja v Sredozemlju in svetu.

Za ljubitelje bele flote v galeriji predstavljamo nekaj “hotelov na vodi”, ki smo jih na potniškem terminalu privezali lansko poletje.