Zmagovalci turnirja 3. Luka Koper Junior Open

Pri dečkih sta v finalu nastopila najboljši nemški igralec Samuel Sippel iz Nurnberga, ki je bil proti Nemcu Luci Wiedenmannu vsekakor favorit. Luci (sinu nekdanje večkratne jugoslovanske prvakinje Karmen Škulj) je na koncu zmanjkalo moči in Samuel se je tako zasluženo veselil prestižnega naslova. “Zelo sem zadovoljen z naslovom, saj je to moj prvi osvojeni “Tennis Europe” turnir”, je po tekmi povedal Sippel.
Finale dečki: Samuel Sippel (NEM) – Luca Wiedenmann (NEM) 6:3, 3:6, 7:5

Pri deklicah je Hana Mraz iz Kranja v finalnem obračunu premagala Zalo Dovnik iz Maribora in zasluženo osvojila naslov najboljše igralke letošnjega turnirja. Hana je bila po koncu tekme navdušena: “Komaj čakam, da si lahko prvo zmago na mednarodnih turnrijih pogledam še po televiziji!.”
Finale deklice: Hana Mraz (SLO) – Zala Dovnik (SLO) 6:4, 6:2

Oba finalna obračuna je spremljala televizija, posnetka obeh finalnih obračunov, pa si lahko na Sportklubu pogledate še v ponedeljek, 7.6. ob 9.40 in v torek, 8.6. ob 16h.

V dvojicah sta slavila Nemca Hampe in Ruhl, ki sta v finalu premagala slovenski par Kokalj-Sitar, pri deklicah je slavila grško-nemška naveza Avgeri-Reich proti domačinki Silviji Peroša in Nini Marjanovič (SRB), v mešanih dvojicah pa sta zmagala slovenska tenisača Anette Ščulac in Grega Kokalj.

Turnir je popolnoma uspel. Veseli nas, da so nas letos sponzorji podprli in spoznali, da se v razvoj mladinskega tenisa splača vlagati”, je bil po končanem turnirju zadovoljen Aleksandar Živin, direktor turnirja in predsednik TK Koper. “Dokazali smo, da je mesto Koper sposobno organizirati tudi tekmo za FED ali DAVISOV pokal.”
Organizatorji so obljubili, da bo 4. Luka Koper Junior Open še množičnejši in še bolj kvaliteten, saj si želijo, da bi turnir nekega dne postal najpomembnejši turnir na peščeni podlagi za to starostno kategorijo.

Organizatorjem čestitamo za odlično izpeljan dogodek, vsem tekmovalcem in njihovim staršem za udeležbo na turnirju, zmagovalcem pa za odlično igro in znanje, ki so ga na igriščih prikazali!

Luka Koper, d.d. je iz sklada Živeti s pristaniščem podprla 3. Luka Koper Junior Open.