Festival Anabdi 2011 je za trenutek ustavil čas

Anabdi vsako leto v začetku junija odpre vrata poletju z zanimivimi dogodki. Za glasbene sladokusce je letos poskrbela zasedba Ana Pupedan, za nekoliko resnejše okuse pa so prepevali fantje iz klape Lungomare, La Popporella, duo Q2. Glasbeni program so zaokrožili mladi pevci in glasbeniki Glasbene šole Koper.
Literarne navdušence je na sprehod po literarnih koprskih poteh popeljala Jasna Čebron, Marko Rijavec pa je obiskovalce literarnega večera s svojo poezijo vodil po poti od septembra do maja.
Ljubitelji modernega umetniškega izraza so si lahko ogledali inštalacijo Sanje skozi čas in multimedijsko predstavo Koper v objemu zgodb, glasbe in podob, ki govori o manj znanih zanimivostih iz zgodovine Kopra, o pozabljenih slojih ljudi in njihovem načinu življenja.

Anabdi vsako leto poskrbi tudi za najmlajše. Program za otroke se je začel s predstavo Metka Smetka v izvedbi Cuker teatra Piran, otroci so ustvarjali z Laro Marconi, v Taverni pa se naučili žongliranja s skupino Elementali.

Anabdi vsako leto postreže tudi z zanimivimi uličnimi gledališkimi predstavami. Letos se je na festivalu predstavila gledališka zasedba Šugla s predstavo Ni časa.
Festival se je zaključil na ulici, Reciklarji so najmlajše popeljali v časovni stroj.

Anabdi pa še ni zaprl vrat!
atriju Središča Rotunda bo do 30. junija 2011 na ogled fotografska razstava Branka Furlaniča, ki je v objektiv ujel Trenutke v pristanišču. Razstavljene fotografije predstavljajo Luko Koper iz povsem novih perspektiv. Ogledate si lahko tudi izdelke nagrajene na letošnjem likovnem, literarnem in  fotografskem natečaju.

Luka Koper je Festival Anabdi podprla s sredstvi iz sklada Živeti s pristaniščem.