Mladinke OK Luka Koper državne podprvakinje!

Mladinke OK Luke Koper so se kot 1. iz zahodne skupine pomerile z mladinkami iz Braslovč (2. v vzhodni skupini). Koprčanke so kmalu po začetku prvega niza prevzele vodstvo, v obeh nizih popolnoma nadvladale nasprotnice in si z zanesljivo zmago 2:0 (25:12, 25:17) zagotovile veliki finale.

V drugem polfinalnem paru so odbojkarice Nove KBM Branik iz Maribora premagale mladinke ATK Grosuplje, ki so nato premagale ekipo iz Braslovč in osvojile 3. mesto.

Sledil je veliki finale med ekipama OK Luka Koper in OK Nova KBM Branik. Koprčanke s slabšo igro v polju niso uspele zaustaviti napada štajerskih nasprotnic, ki so bile v vseh treh nizih boljše od mlajših Koprčank (25:19, 25:08, 25:18) in na koncu osvojile naslov državnih prvakinj.

Koprske mladinke pa so pod vodstvom trenerja Zdravka Joviča osvojile 2. mesto v državnem prvenstvu in postale državne podprvakinje v tej kategoriji mladih odbojkaric.

Kot običajno so na koncu turnirja trenerji izbrali najboljše igralke. Sara Kušar, igralka OK Luke Koper, je bila izbrana za najboljšo prosto igralko (libero) turnirja.

Odbojkaricam in strokovnemu vodstvu iskreno čestitamo tudi mi!