Novo motorno kolo za Prehospitalno enoto Obala

Prehospitalna enota (PHE) Obala, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Koper, sicer ima motorno kolo Honda VFR, ki ga uporablja že skoraj 10 let. Vozilo je že precej iztrošeno, v vseh teh letih pa se je izkazalo, da tudi ni nabolj primerno za specifično uporabo na Obali oz. izven urejenih prometnih površin, z njim je praktično nemogoče dostopati na urejena kopališča in premagovati tudi manjše ovire (pločniki).

Zato smo različni donatorji zbrali skupaj 16.000€ in s tem omogočili nakup novega motornega kolesa Yamaha Super Tenere 1200 z dodatno opremo in signalnimi napravami.
Reševalec PHE Obala ne nudi pomoči zgolj motoristom, kot bi kdo zmotno lahko pomislil, pač pa je krog bolnih in ranjenih, ki jih pokriva, veliko širši. Zaradi okretnosti motornega kolesa je lahko reševalec bistveno hitreje pri bolniku kot avtomobil. Še posebej je priročen, kadar gre za nesreče na obali in kopališčih ali starejših mestih in ozkih ulicah (Piran), kjer ni dostopa za reševalne kombije. Veliko prednost pa motorno kolo predstavlja tudi v času nepreglednih stoječih kolon avtomobilov.

Luka Koper je donacijo za akcijo zbiranja sredstev za nakup novega motornega kolesa za PHE Obala prispevala v okviru sklada Živeti s pristaniščem.