Obiskali so nas mladi tenisači iz Novega mesta

Zaradi blage klime in dobrih namestitvenih razmer našo obalo obiskujejo številne športne ekipe in posamezniki, predvsem v času kondicijskih priprav in športnih kampov.

Tako je bilo tudi pretekli teden, ko je na teniške priprave prišla skupina mladih tenisačev iz Novega mesta. Teniški klub Portovald se lahko pohvali z zares prijetnimi otroki, ki so tudi zagrizeni teniški navdušenci in so zato pridno trenirali.

Kot zanimivost naj povemo, da je bil med njimi tudi obetavni 9-letnik Samuel Pate. Samuel je do sedaj osvojil že 40. pokalov in velja za enega najboljših slovenskih igralcev v svoji starostni kategoriji.
Druga zanimivost pa prihaja na račun dolgoletnega trenerja in vodje kluba, Čeha Jirija Volta, ki je v Slovenijo prišel leta 1998. Jiri je lastnik obsežne zbirke starih teniških rekvizitov, ene največjih v tem delu Evrope. V zbirki so večinoma stari leseni loparji priznanih teniških znamk iz celega sveta. Najstarejši lopar je iz leta 1920, prišel je iz ameriškega mesta Ohio, njegova posebnost pa so naravne strune iz ovčjega črevesa.

Po prihodu domov so nam Portovaldovci poslali še prijazno sporočilo:
Teniški klub Portovald se vam zahvaljuje za ogled vašega podjetja. Tudi z vašjo pomočjo smo omogočili 20 otrokom nepozabne priprave v letovišču Debeli rtič.
Še enkrat hvala,
Jiri Volt, vodja kluba

Vsem članicam in članom TK Portovald in njihovim trenerjem želimo še veliko teniških uspehov!