OŠ Koper na obisku: v pristanišču trije razredi radovednežev

Šolarje smo popeljali na voden ogled pristanišča, kjer so mali učenjaki radovedno postavljali vprašanja in spremljali vse okrog sebe. Spoznali so Galeba, Kormorana, Vodomca in druga plovila naše ekološke flote ter si v živo ogledali raznovrstno opremo za čiščenje morja. Ena od postojank je bil tudi naš Center za ravnanje z odpadki s Kompostarno, kjer so otroci v živo spoznali, kako se organski odpadki iz Mestne občine Koper spreminjajo v rodoviten kompost.

Navdušenje so prenesli naprej
Otroci in učiteljice so se od nas poslovili polni vtisov, po prihodu v šolo pa smo od učiteljice Sandre Vuleta dobili še prijazno sporočilo:
»Še enkrat bi se vam rada zahvalila za tako čudovito izpeljan dan. Otroci so bili navdušeni, srečni in zelo zadovoljni. Zanima me ali bi bilo možno kaj podobnega izpeljati še enkrat za naše tretješolce – 90 otrok?«

Pogosto je tako, da tisto, kar imamo pred lastnim pragom, niti ne vidimo ali pa se nam ne zdi zanimivo. So pa naši osnovnošolci in učiteljice tokrat dokazali, da je pristanišče še kako zabavno, poučno in zanimivo tudi za otroke iz pristaniškega mesta.

Zato izrekamo pohvale vsem trem simpatičnim razredničarkam in učiteljicam podaljšanega bivanja, ki so se za tovrstni izlet odločile.