Pristaniški dan privabil rekordno število obiskovalcev!

Letošnja novost je bil ogled pristanišča z morske strani, za ogled z ladjo pa je bilo med obiskovalci še posebej veliko zanimanja. Cel dan so na ogled po pristanišču neprekinjeno vozili avtobusi, na luško območje pa so vstopile tudi tri skupine kolesarjev.

Pestro pa je bilo tudi na potniškem terminalu, ki je bil izhodiščna točka za celotno dogajanje. Obiskovalcem je svoje delo predstavil Carinski urad Koper, na ogled so postavili še službena vozila z vso pripadajočo opremo za odkrivanje radioaktivnih tovorov, za skeniranje prtljage ter drugo delo mobilnih carinskih oddelkov. Obiskovalci so spoznali tudi šolani delovni psički Elso in Koro, prva je zelo uspešna v odkrivanju droge, druga pa pri iskanju tobaka in tobačnih izdelkov.

Pri članicah Kulturnega društva Golidarice iz Čenturja so obiskovalci pokušali luško olje, pridelano iz oljk, ki rastejo na pristaniškem območju ter druge dobrote Slovenske Istre.
Otroci so s pristaniškimi motivi porisali veliko papirja, Center eksperimentov Koper pa jim je pokazal vrsto zabavnih eksperimentov, ki so jim razkrili zanimive fizikalne skrivnosti vode.

Pristaniški dan je obiskalo tudi nekaj “luških” športnikov z Obale, ki jih Luka Koper finančno podpira in s tem omogoča razvijanje njihovega talenta in doseganje vrhunskih rezultatov.
Na prizorišče so tako prišli mladi iz Pihalnega orkestra Koper, različne selekcije nogometašev FC Luka Koper, odbojkarice OK Luka Koper, kajakašica Špela Ponomarenko Janić, plavalec Matjaž Markič, jadralec Gašper Vinčec, ekipa jadrnice Maxi Jena ter jadralska olimpijska ekipa Luka Koper.

ŠE VEČ FOTK si lahko pogledate tukaj.