Pustolovski duh prinesel pomlad in otvoril sezono

Kot prva potniška ladja v 2011 je koprsko pristanišče obiskal 140-metrski Spirit of Adventure istoimenskega angleškega ladjarja, s posebnim poudarkom na angleški tradiciji. Na krovu je v Slovenijo prinesel 324 potnikov (kar 308 iz Velike Britanije) ter okrog 200 članov posadke.
Zanimivo je, da Spirit of Adventure ne opravlja krožnih potovanj, kar pomeni, da se na svoji poti ne vrača na iste destinacjie. Zato smo jo kljub temu, da nas zvesto obiskuje že od leta 2007, privezali petič.

Posebnost
prihoda prve potniške ladje za koprsko pristanišče je, da smo jo zaradi zasedenosti obale potniškega terminala (gradbena dela) privezali bolj v notranjost luke. V teku je namreč posodobitev potniškega terminala, ki predvideva poglobitev morskega dna in obnovo obale, dela v vrednosti 1,6 mio € pa v celoti financira Luka Koper, d.d.

Potniki prosto ne morejo izstopati iz pristanišča, kot je sicer običajno, zato je zanje organiziran shuttle-bus, ki jih z ladje preko glavnega vhoda vozi v mesto, dovoljenje za vstop pa smo odobrili tudi ostalim avtobusom, ki so potnike odpeljali na izbrane izlete po Sloveniji.

Ob 23h bo Spirit of Adventure odplul proti Benetkam in se za slabo leto spet poslovil od nas.