Slovenska reprezentanca Luka Koper Olympic Sailing Team na predolimpijski regati

Slovenska reprezentanca Luka Koper Olympic Sailing Team Slovenija so: Karlo Hmeljak (laser), Gašper Vinčec (finn) in posadki dvoseda 470, Tina Mrak in Teja Černe v ženski ter Mitja Mikulin in Sebastijan Prinčič v moški konkurenci.
Šesterica je v Weymouthu na treningu že od prejšnjega petka in so v jadralski akademiji Weymouth-Portland že opravili s potrebnimi meritvami jadrnih.

Hmeljak v laserju in obe posadki 470 bodo s prvima regatama štartali v petek, Gašper Vinčec (Gašperjev blog), slovenski olimpijski kandidat v kraljevskem enosedu finn pa v soboto. Za slovenske reprezentance se predolimpijski Weymouth konča 12. in 13. avgusta z regatami najboljših deseteric za dvojne točke in kolajne.

Na olimpijski generalki v Weyouthu bo jadralo 420 jadralk in jadralcev iz 66 različnih držav, kar je 40 več kot jih bo prihodnje leto jadralo na OI. Predolimpijski jadralski test na olimpijskem morskem prizorišču, kjer praviloma in redno dobro piha, organizirajo po olimpijski formuli: v posameznem tekmovalnem razredu vsako državo predstavlja le po ena jadralka, jadralec in posadka.