Voyager of the Seas krstil prenovljeno potniško obalo

Ladja Voyager of the Seas  je v lasti ameriškega ladjarja Royal Carribean Cruise Line. Njegova flota šteje 40 ladij za križarjenje in zato velja za drugega največjega potniškega ladjarja na svetu.

O ladji
Voyager of the Seas je bila zgrajena leta 1999. Dolga je 311 metrov, visoka pa 63 metrov. Ima 15 palub za potnike, 1.557 kabin in lahko sprejme do 3.835 potnikov. Za turiste na ladji skrbi prek 1.100 članov posadke.
Ladja gostom nudi obilo zabave: poleg bazenov ima še drsališče, kotalkališče, igrišči za golf in košarko, plezalno steno, fitness center, casino ter številne restavracije in bare.
Turisti na Voyagerja  vstopajo v Benetkah, ladja pa se na križarjenju po Jadranu ustavi v Kopru, Ravenni, Bariju in Dubrovniku. Velikanko Voyager of the Seas bomo v letošnji sezoni pri nas privezali še 19-krat.

S prihodom potniške velikanke Voyager of the Seas smo tudi predali v uporabo prenovljeno obalo potniškega terminala.Skupna pogodbena vrednost del je znašala 1,59 milijona evrov, prenovljena obala pa je zdaj ne le varna za ladje takega obsega ampak tudi bolj prijazna in urejena za vse potnike, ki med križarjenjem obiščejo Slovenijo.

Potniški terminal v 2011 napoveduje rekord!
Sicer pa v letošnjem letu v Kopru pričakujemo skupaj 80 ladij za križarjenje z več kot 120.000 potniki. Enako kot prejšnjo sezono nas bo redno obiskovala ladja Arion, vsak drugi ponedeljek bo v Kopru  Thomson Spirit, Seaborn Spirit pa bomo v Kopru privezali 16-krat. Julija pričakujemo tudi povsem novo ladjo Costa Favolosa ladjarja Costa Crociere s skoraj 4.000 potniki.