Lokomotivo so lovili po celi Sloveniji

Na enem od forumov navdušencev nad vlaki se “zbirajo” in komentirajo tisti, ki jih vlaki, lokomotive in celotna železniška logistika fascinirajo. Ob spremljanju foruma se je direktorju Adria Transporta utrnila odlična ideja. Razpisal je fotografski natečaj, tema: njihova lokomotiva tipa hercules, fotografirana kjerkoli v Sloveniji.

Prijavili so se ljubiteljski fotografi iz cele Slovenije, ki so na Ireno čakali podnevi in ponoči, pod mostovi, med hišami, nad viadukti in povsod drugje, kjer je lokomotiva sopihala. Nastale so odlične fotografije, natečaj pa se je zaključil 29. marca, ko so Adria Transportovci vse sodelujoče povabili v Koper na ogled fotografirane lokomotive, tokrat v pristanišču.

Po vodenem ogledu luke so si ogledali še ožji izbor najboljših fotografij, ker pa je bilo odličnih fotk zares veliko in izbor najboljše pretežak, so organizatorji za zmagovalce razglasili kar vse povabljene fotografe. Za nagrado in v zahvalo so dobili majčko in natančno kopijo – maketo zasledovane lokomotive Adria Transport, ki ima med zbiratelji posebno vrednost.

Odličen projekt se je končal z družabnim kosilom, kjer so simpatični fotografi še dolgo izmenjevali vtise in navdušeno komentirali svoje utrinke ob železniških tirih.

V galeriji objavljamo le nekaj izbranih fotografij, ki so jih avtorji prijavili na natečaj Adria Transporta. S fotografijami razpolaga Adria Transport, vse fotke pa so last avtorjev in brez njihovega dovoljenja kopiranje ali druga uporaba fotografij ni dovoljena.