Luka Koper Koprčanom omogočila brezplačen wi-fi dostop

Projekt Porta se sicer ukvarja predvsem z izzivi povezanosti pristanišč z zaledjem in neposrednim okoljem – povedano drugače s težavo, tipično za urbana pristanišča: s prometnimi zamaški. Končni produkt projekta bo akcijski plan za skladen razvoj regije in pristanišča. Znotraj tega projekt podpira tudi bolj “mehke” aktivnosti, namenjene krepitvi sodelovanja in komunikacije med pristaniščem in lokalno skupnostjo. V tem kontekstu smo v okviru projekta Porta že maja letos pripravili okroglo mizo o razvojnih možnostih koprskega pristanišča. S projektom brezplačne wi-fi povezave pa konkretno odpiramo še en komunikacijski kanal med pristaniščem in lokalnimi prebivalci ter obiskovalci.

Koristniki spletnih povezav se lahko od preteklega vikenda dalje prijavijo na brezplačno wi-fi povezavo na dveh lokacijah v Kopru:
na potniškem terminalu ter
na območju ob koprski tržnici (Hlavatyjev park ob tržnici, del parkirišča in mandrača ter del semedelske promenade).

Aplikacija jih bo najprej usmerila na spletno stran Živeti s pristaniščem, ki je namenjena obveščanju o aktivnostih povezanih s trajnostno politiko in družbeno odgovornostjo Luke Koper, objavljamo pa tudi rezultate neposrednih meritev hrupa in prašnih delcev v pristanišču.