Na potniškem terminalu smo privezali eno najprestižnejših potniških ladij

Ladja spada v floto ameriškega ladjarja Celebrity Cruises iz skupine Royal Caribbean International (RCI), ki je drugi največji ponudnik križarjenj na svetu.
Razkošna lepotica lahko sprejme 3.046 potnikov, dolga je 319 m, široka 37 m, njen ugrez znaša 8,2 m, največja hitrost plovbe je 24 vozlov.

Novinka med potniškimi ladjami
Celebrity Reflection je otvoritveno križarjenje pričela 12. oktobra 2012 v Amsterdamu, Koper pa je vključen v njeno drugo križarjenje. K nam so pripluli na enodnevni postanek, pozno popoldan pa se bodo napotili do sosednjih Benetk. Pozimi se ladja preseli na Karibe, v sezoni 2013 pa se spet vrne v Sredozemlje.

Luksuz na vodi
Gre za eno od petih sestrskih ladij razreda Solstice, ki so bile večkrat razglašene za najbolj inovativne, gostom pa nudijo največ udobja med vsemi potniškimi ladjami nove dobe. Na 16 palubah so restavracije, bari, casino, gledališče, wellness, trgovine, galerija, atelje za ustvarjanje, konferenčni center, igralnica za otroke, bazen, iLounge in še in še. Več o ladji

O potnikih
Potniki Celebrity križarjenj so sicer povprečno stari od 30 do 60 let, premožnejši in običajno bolje izobraženi, mnogi so izkušeni in zahtevni popotniki, ki na prvo mesto postavljajo kakovost in uporabno vrednost potovanja. Za križarjenja z ladjami Celebrity se odločajo zaradi nadstandardne ponudbe, za odlično doživetje pa so tudi ob postanku pripravljeni plačati več kot povprečni potniki na tovrstnih potovanjih.

Ko se ladja priveže
Glede na pretekle izkušnje ocenjujemo, da se bo ob postanku na izlete po Sloveniji odpravilo okrog 40% potnikov (cca 1.200 ljudi), ki si bodo ogledali Koper, Piran, Ljubljano, Postojnsko jamo, Kobilarno Lipica in druge kraje. Ostali si najpogosteje privoščijo sprehod in nakupovanje po Kopru ali krajše izlete v okolico mesta.

V koprskem pristanišču smo letos že šestkrat gostili njeno sestrsko ladjo Celebrity Silhouette, ki nas je zadnjič v tej sezoni obiskala 22. oktobra.