Najdaljša potniška ladja pri nas je od sobote dalje Celebrity Silhouette

Ameriški ladjar Royal Caribbean Cruise Line International ima poleg omenjene  Celebrity Cruises še 2 blagovni znamki: istoimensko RCCL in najprestižnejšo Azamara Club Cruises, k nam pa z različnimi ladjami prihaja že od leta 2008.

V soboto, 2. 6., smo k naši obali prvič privezali lepotico iz flote Celebrity, ki spadajo v vmesni razred ladjarjevih plovil (okvirno 5 zvezdic). Celebrity Silhouette je dolga 317 metrov in je najdaljša potniška ladja, kar smo jo zaenkrat gostili v Kopru. Pripeljala je 2.875 potnikov in 1.225 članov posadke, k nam bo letos prišla še 6-krat, potrjeni pa so tudi prihodi za naslednjo sezono. Ladja seveda na svojem krovu ponuja številne aktivnosti (šport, gledališče, zabavo z animacijo, wellness, izobraževanje skozi delavnice, kazino) in na vsakem koraku izžareva razkošje.
V koprsko pristanišče bo 2. novembra priplula njena sestrska ladja, Celebrity Reflection, ki jo bodo splovili šele mesec pred prihodom k nam, sicer pa bo letos našo obalo dvakrat popestrila tudi Serenade of the Seas.

Royal Caribbean CL je s Koprom zadovoljen in ga kot destinacijo uporablja že od 2008, ko je k nam prvič poslal dve svoji ladji iz najvišje kategorije Azamara. Lani smo kar 20-krat na našem potniškem terminalu privezali velikanko Voyager of the Seas, ki se sicer uvršča med njihovo osnovno floto.