Polna dvorana na okrogli mizi o prihodnosti slovenskega pomorstva

Luka Koper prav danes, 23. maja, praznuje svoj 55. rojstni dan, v nedeljo, 20. maja pa smo zabeležili EU dan pomorstva. Zato smo oba dogodka želeli obeležiti tudi z našimi partnerji in lokalno javnostjo.

V okviru tega smo skupaj s Fakulteto za management Koper v okviru evropskega projekta Porta pripravili okroglo mizo na temo Slovensko pomorstvo – gospodarski in infrastrukturni pogled v prihodnost.

V dvorani Pokrajinskega muzeja Koper so pred polno dvorano razpravljali dr. Bojan Hlača, predsednik pristaniške uprave Luke Reka in predsednik združenja NAPA, dr. Gregor Veselko, predsednik uprave Luke Koper, Danijel Cep, podžupan Mestne občine Koper, Emil Bandelj, predsednik Zveze pomorsko prometnih agencij Slovenije, dr. Jože P. Damijan, redni profesor na Ekonomski fakulteti UL in avtor študije o pomenu pristaniške dejavnosti za celotno slovensko gospodarstvo, dr. Marko Pavliha, predstojnik pravne katedre na Fakulteti za pomorstvo in promet ter dr. Mitja Ruzzier, prodekan za znanstvenoraziskovalno delo na Fakulteti za management Koper in predstojnik katedre za podjetništvo UP.

Dogodek je moderirala Vesna Humar, odgovorna urednica Primorskih novic in pogovor spretno usmerjala skozi aktualne teme. Govorci so se sicer strinjali, da je pristanišče vitalnega pomena za regijo, državo in sploh gospodarski razvoj severnega Jadrana, v nekaj točkah pa so se njihova mnenja kljub temu razhajala. Več o mislih govornikov in razpravi.