Sabljaško tekmovanje Koper Cup 2012

V dveh telovadnicah OŠ Antona Ukmarja se je 14. aprila zbralo kar 105 tekmovalcev iz 7 držav, poleg Slovencev še Italijani, Hrvati, Srbi, Makedonci, Ukrajinci in Irci. Mednarodno prvenstvo v sabljanju KOPER CUP 2012 je organiziralo Sabljaško društvo Gladio iz Kopra, zanimivo tekmovanje pa si je ogledalo 200 gledalcev.

Med člani je zmagal Slovenec Jan Golobič, ki je v finalni borbi premagal Italijana Carla Cortigania, tretje mesto sta osvojila Vojdan Čado Todorovski (Makedonija) ter Jan Bidovec (Slovenija). Zmaga med članicami je odšla v Srbijo Romani Caran, ki je v finalu premagala drugouvrščeno Slovenko Evo Jeza. Tretje mesto je priborila Slava Kos iz domačega kluba Gladio, delila pa si ga je s Hrvatico Hannah Villi Bigović. Tudi v mlajših kategorijah je Gladio osvojil medaljo, saj je odlični tekmovalni ”debi” uspel Tadeju Babiču (3. mesto).

Udeleženci (tekmovalci in spremljevalne ekipe) so prišli iz sledečih klubov: SK Branik Maribor, SS Tabor Ljubljana, SS Duel Ljubljana, SD Gladio Koper, SS Nova Gorica, SK Rudolf Cvetko Velenje, HAMK Mladost Zagreb, MK Karlovac, MK Lokomotiva Zagreb, CS Pordenone, SG Triestina, FVG Gorizia Scherma, MK Vojvodina, Vardaj Skopje, SK Izola in Zinnela Scherma.

Rezultati Koper Cup 2012


Organizatorjem čestitamo za uspešen dogodek in športne dosežke!

Luka Koper je dogodek podprla s sredstvi iz sklada Živeti s pristaniščem.