Stilska preobrazba na našem Avtoservisu: iz grdega račka v poročnega laboda

Da so zares pravi mojstri, so fantje pred kratkim dokazali s prenovo starodobnika (oldtimerja). V Avtoservisu so sicer že prenavljali starodobnike, v večini primerov je šlo za karoserijsko restavriranje vozil. Tokrat pa jim je lastnik zaupal svoj prestižni avtomobil znamke Rolls Royce Silver Shadow, letnik 1974.

Najprej so ga razstavili in naleteli na precej posebnosti, ker je vozilo sestavljeno ročno in na star način, pod pokrovom skriva motor z močjo 189 konjev in 6750 kubikov. Na avtu so opravili ličarska, kleparska in karoserijska dela, popravili platišča in naredili še nekaj električnih popravkov. Tudi podvozje je bilo v zelo slabem stanju, tako da so morali stare kose rezati in oblikovati nove. Notranjost vozila je bila lepo ohranjena, kar potrjuje visoko kakovost izdelave avtomobila.

In po mesecu in pol dela ter 350 delovnih urah se je grdi raček prelevil v prelepega belega laboda, ki bo lastniku gotovo v ponos. Prepričani smo, da je dobro pripravljen opravil že svojo prvo nalogo. Lastnik, sicer doma z Obale, je avtomobil namreč želel pripraviti za poroko svoje hčerke.