Tudi Luka Koper del okrogle mize o priložnostih v Indiji

V Kopru je v torek, 6. 3., potekala razprava Poslovne priložnosti in izzivi v Indiji, ki jo je v okviru strokovnih srečanj Izzivi in priložnosti na hitro razvijajočih se trgih pripravil Inštitut za raziskovanje in svetovanje v managementu Fakultete za management UP.

V razpravi so sodelovali Sara Morato, vodja službe trženja v Luki Koper, Andrej Vrbančič, direktor Robotine, mag. Boris Sovič z Ministrstva za zunanje zadeve in Aleš Cantarutti ter Nataša Turk, oba z Gospodarske zbornice Slovenije. Razpravo je vodil dr. Matjaž Nahtigal, izredni profesor za gospodarsko pravo s Fakultete za management UP.

Indija in Luka Koper
Sara Morato je na dogodku povedala, da smo v Luki Koper leta 2011 pretovorili skupaj 175.000 ton in 7.000 kontejnerjev z Indijo. Indija predstavlja 1 % luškega prometa, kar je sicer zelo malo. Je pa velik potencial za v prihodnje, predvsem preko dodatnih promocijskih aktivnosti, saj veliko konkurenco koprski luki predstavljajo severna pristanišča. Železovi proizvodi v izvozu in avtomobili v uvozu pa predstavljajo ključne proizvode.
Zato si bomo še naprej vztrajno prizadevali doseči večjo prepoznavnost na tem velikem trgu.

Več o dogodku