Uspešno zaključen tudi mednarodni teniški turnir za otroke

S finalnimi tekmami se je končal 5. Luka Koper Junior Open turnir za tenisače do 12 let. Na tribunah centralnega igrišča ŠRC Bonifika se je zbralo rekordno število gledalcev, igralci in igralke pa so tekmovali kar 10 dni in predvsem v zaključnih dvobojih prikazali odlično teniško znanje.

Finale
Najprej sta nastopila Stefan Palosi (Romunija) in Georgii Kravchenko (Ukrajina) in odigrala zanimivo tekmo polno preobratov. Slavil je 12-letni Palosi: “Zelo sem vesel današnje zmage, ki mi veliko pomeni, saj je turnir v Kopru eden najmočnejših v Evropi. Organizacija je bila na visokem nivoju in prvič sem igral pred televizijskimi kamerami”.
Nato sta na igrišče stopili Anastasia Kulikova (CSKA, Moskva) in Lian Benedejčič (Teniški klub Koper), pokal pa je odšel v Rusijo. “Dala sem vse od sebe, vendar je bila danes moja nasprotnica enostavno boljša,” je povedala domačinka Lian, ki po tekmi ni bila preveč razočarana.
V igri dvojic se je Lian v paru z Anjo Gal (Slo) Rusinji oddolžila za poraz, saj sta Slovenki premagali par Kulikova Golubovskaya. Pri fantih sta slavila Karlo Suevich (Hrv) – Nico Hornitschek (Nem). V mešanih dvojicah, ki so posebnost koprskega turnirja, sta slavila Matic Podlipnik (ŽtkMb) in Koprčanka Nika Radišič (Proten), ki sta v finalu premagala Roka Komaca (Igor Izola) in Lian Benedejčič (TK Koper).

“Veseli nas, da smo bili kot organizatorji tudi del uspeha mlade Lian Benedejčič, članice našega Teniškega kluba Koper, ki je dosegla enega največjih uspehov koprskega mladinskega tenisa nasploh,” je po koncu tekmovanja povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper.

Finalne tekme si lahko ogledate tudi vi! Še ta petek, 8. 6. 2012. na Šport TV 2: ob 14.55 finale deklic, ob 16.40 pa še finale dečkov.

Več o dogajanju na turnirju najdete na uradni spletni strani turnirja in na klubski spletni strani.

Luka Koper je ponosni sponzor teniškega turnirja Junior Koper Open 12&Under in ga podpira v okviru sklada Živeti s pristaniščem.