VIDEO: Besedišče pristanišča

Fesitval Anabdi je zgled dobre prakse sodelovanja med lokalnim prebivalstvom in pristaniščem. Kreativni mladi Koprčani so že osmič pripravili večdnevni dogodek, ki v nekaj dneh ponudi kulturne, družabne in izobraževalne vsebine za stare in mlade. Organizatorji pa znajo v program smiselno in domiselno vključiti tudi vsakič drugačen košček največje znamenitosti mesta – pristanišče. Kljub temu, da jih k temu naša finančna podpora sploh ne zavezuje.

Letos pa so glede na zanimivo temo BESEDE spet presenetili z idejo: pripravili so scenarij za film o besedah, ki se pretakajo o in v pristanišču ter z režiserjem Davidom Sipošem v luki posneli kratek film, popolnoma drugačen, kot smo jih sicer vajeni.

Prvo leto sodelovanja so nas Anabdijevci sami prosili za predstavitev naše ekološke flote. Lani so na temo ČAS pripravili zanimivo fotografsko razstavo Branka Furlaniča, ki je motive našel v pristanišču.

Središču Rotunda in vsem Anabdijevcem iskreno čestitamo ob praznovanju 10. obletnice delovanja in želimo še veliko uspešnih dogodkov in pozitivne energije, ki jo oddajajo v naše mesto!

Luka Koper je Festival Anabdi 2012 podprla v okviru sklada Živeti s pristaniščem.
Več o Festivalu Anabdi in Središču Rotunda