Ankarančanke državne prvakinje v mini odbojki

Finale se je dogajalo pred polnimi tribunami v športni dvorani OŠ Anton Ukmar, v starostni skupini mini odbojke za deklice je bilo prijavljenih kar 48 ekip iz cele države. V Kopru so se pomerile le najboljše 4 ekipe iz predtekmovanj, poleg OK Ankaran še OK Vital 1 Ljubljana, Calcit wolleyball in OK Kajuh Šoštanj.

Domačinke so se brez popuščanja prebile do zadnje tekme, kjer so tekmo proti ekipi Calcit wolleyball dobile z veliko razliko 2:0 (25-13 in 25-12), s čimer so potrdile svojo moč v letošnji sezoni. Za zmagovalno ekipo so igrale: Sabina Ačko Jerkovič, Melanija Ačko Jerkovič, Arlen Pobega, Naja Markežič, Lea Ačkun, Živa Romih, Zala Bratuž, Lea Ugrenovič, Zarja Černe, Lia Apollonio, Eva Mezek, Tonka Kocjančič, Tadeja Vrbančič in Gaja Pirjavec. Trenerka: Nataša Stanič.
Končna uvrstitev je bila 1. OK Ankaran-Hrvatini, 2. OK Calcit wolleyball Kamnik, 3. OK Kajuh Šoštanj in 4. OK Vital 1 Ljubljana, najboljša igralka turnirja pa je postala Lia Apollonio iz OK Ankaran-Hrvatini.

Na vseh tekmah so mlade Ankarančanke glasno bodrili navijači, zato so pred številnim občinstvom mlade Primorke dale vse od sebe in prikazale srčno in borbeno igro za vsako točko.

OK Ankaran-Hrvatini konec junija praznuje 10. obletnico delovanja, okroglo praznovanje pa so najlepše zaokrožile prav mlade športnice, saj so s trenerko Natašo Stanič osvojile dva naslova državnih prvakinj: poleg mlajših deklic v mini odbojki so državne prvakinje v 2. DOL zahod postale še članice.

Predsedniku kluba Bojanu Cerovcu in njegovemu strokovnemu štabu, prav tako pa vsem dekletom iskreno čestitamo za osvojene naslove in želimo še veliko uspehov v prihodnjih desetletjih delovanja!


Luka Koper je sponzor Odbojkarskega kluba Ankaran-Hrvatini in ga podpira v okviru sklada Živeti s pristaniščem.