Danes v Kopru prvič

Danes sta v Koper pripluli dve potniški ladji naekrat, in sicer Deutschland, ladjarja Peter  Deilmann cruises in ladja Braemar, norveškega ladjara Fred Olsen Cruise Lines. Ladji sta v Koper pripluli prvič zato smo ta prihod obeležili s podelitvijo priložnostne plakete. Kapetan ladje Deutschland je ob tem pohvalil pristanišče ter izrazil zadovoljstvo nad lokacijo, ki turistom omogoča neposreden dostop do starega mestnega jedra. Ob tem je dodal, da bi lahko koprsko pristanišče v prihodnosti postalo točka na kateri bi se pričela in zaključila turistična potovanja (matično pristanišče).

Še nekaj zanimivih podatkov o ladjah. Deutschland je edina v Nemčiji registrirana potniška ladja, zato pluje pod nemško zastavo. Opremljena je v Art Deco stilu, kar ji daje poseben klasični pridih. Lahko gosti 513 potnikov.

Ladjar Fred Olsen Cruise Line je v letošnjem letu v Koper pripeljal štiri ladje, in sicer Balmoral, Black Watch, Boudicca in  Braemar, ki je v Kopru danes prvič. Ta ladja je bila zgrajena leta 1993, leta 2009 pa so jo prenovili. Na njen lahko potuje 820 potnikov.