Imamo primorsko rap zvezdo!

Spisal in odpel je skladbo »Luka za vse« v kateri pravi, da je Luka Koper »okno v svet, naš mali planet, za naše pristanišče ve ves svet.« S to skladbo si je prislužil zmago s kar 17.772 glasovi.

Pohvaliti je potrebno tudi vse ostale skladbe, ki so bile res svojevrstne in ustvarjalne. Tudi sam natečaj je bil zelo uspešen tako po številu prijavljenih skladb kot po številu prejetih glasovnic. Poudariti moramo, da razpis ni bil najbolj preprost, saj so morali nadobudni reperji spisati besedilo, narediti aranžma, odpeti in še posneti videospot v katerem so izrazili svoje poglede, doživljanja in občutenja povezana s pristaniščem.

 

Nagradni natečaj je razpisala Luka Koper v sodelovanju s Primorskimi novicami septembra letos. Namen natečaja je bil izbrati najboljše rap besedilo in izvedbo, ki je moralo imeti kot izhodiščno temo »pristanišče«.

 

Zmagovalca Aneja Petejana in njegove sošolce sedaj čaka izlet v Gardaland, še prej pa bo v studiu Hendrix profesionalno posnel zmagovalno skladbo. Aneju seveda gredo naše iskrene čestitke!

 

Skladbe sodelujočih v natečaju in podrobnejši rezultati so na voljo tukaj.