Koper prejel priznanje »Best Destination Experience«

Predstavniki Luke Koper, MOK, STO, pomorske agencije Samer & Co. Shipping Koper in turistične agencije Atlas Express so se tudi letos udeležili sejma turističnega križarjenja Cruise Shipping 2013, ki je potekal v Miamiju na Floridi. Na največjem svetovnem sejmu ponudnikov turističnega križarjenja smo Koper in Slovenijo kot zanimivo turistično destinacijo predstavljali že deveto leto zapored.

Potniški terminal Luke Koper je v zadnji letih doživel velik napredek, kar mu priznavajo tako ladjarji kot tudi turisti z ladij, ki so Koper že obiskali. Na podlagi teh dobrih ocen si je koprski potniški terminal letos prislužil priznanje »Best Destination Experience«, ki ga podeljuje specializirana revija Cruise Insight Magazine. V letu 2012 se je na križarjenje odpravilo kar 20 milijonov ljudi, od tega 6 mio Evropejcev. Kot destinacija je najvišjo rast dosegla Evropa, predvsem na račun Sredozemlja.

V letu 2013 na potniškem terminalu Luke Koper pričakujemo 53 ladij za križarjenje in skupno 70.000 potnikov. Sezona se bo pričela 25. aprila s prihodom ladje Seabourn Spirit, zaključila pa jo bo ladja Thomson Dream 15. novembra. 10 najavljenih ladij bomo v Kopru privezali prvič, kar 8-krat pa bomo imeli v pristanišču vezani dve potniški ladji sočasno.

Naj v sezoni 2013 bodo…
Največkrat bomo pri nas videvali ladjo Thomson Majesty, ki ima predvidenih kar 13 postankov.
Ladja Celebrity Silhouette s 317 m dolžine in kapaciteto 3.000 potnikov ter 1.500 članov posadke je največja med najavljenimi ladjami, letos pa jo bomo privezali 6-krat.
Najprestižnejše pa so ladje iz serije Seabourn Odissey, Seabourn Spirit in Seabourn Legend, ki je znana tudi po tem, da so na njej snemali film Speed 2) ter ladji Silversea Silverwind in Silverspirit, ki sodita v kategorijo ultra luxury razreda (5+ zvezdic).

Celoten razpored prihodov ladij na naš potniški terminal v 2013