Naložba z izjemnim donosom

»Počaščen sem, da sem lahko podpisal tako pogodbo, saj sem prepričan, da gre za naložbo z izjemnim donosom. Dobiček se namreč ne meri le v denarju, poslovne uspehe Luke Koper pa je potrebno deliti tudi z lokalnim okoljem«, je ob tej priložnosti dejal Gašpar Mišič in dodal, da je nogomet še edini paradni šport s katerim se lahko ponašamo v Kopru. Sicer pa je družbena odgovornost  sestavni del politike upravljanja Luke Koper, saj se zavedamo, da je pristanišče v tem okolju samo gost. Zaradi prostorske razsežnosti pristanišča  in njegovega vpliva na okolje, je Luka Koper v vlogi koncesionarja dolžna prisluhniti potrebam lokalne skupnosti in si prizadevati, da se lokalna skupnost poistoveti ter podpira njene razvojne načrte. Zato je investicija v družbeno odgovornost investicijo s pomembnim donosom, ker posredno vpliva na prihodnost družbe.

 

FC Koper ima v svojih vrstah 14 selekcij, od mlajših cicibanov do mladincev, kar znese skupaj približno 350 nogometašev, katere vodi 12 trenerjev. Člansko ekipo sestavlja 20 nogometašev, ki imajo s klubom podpisano profesionalno pogodbo. Poleg tega ima klub dva fizioterapevta, dva zdravnika, dva ekonoma, poslovno sekretarko, zapisničarko, tiskovnega predstavnika, športnega direktorja in direktorja. K temu je potrebno dodati še ostale profile, kot so varnostniki, blagajničarke, fotograf, grafik in tonski mojster. Vse te kadre potrebujejo za pridobivanje licence za igranje v Prvi ligi. »Skupaj to nanese 80 tisoč evrov fiksnih mesečnih stroškov za nogometaše  in celotni štab, kar pomeni na letni ravni skoraj milijon evrov. Poleg teh, so tu še stroški avtobusnih prevozov, športne opreme, sanitarne in pisarniške opreme, plačilo sodnikom, policije in reševalnih vozil«, je stroškovno plat kluba predstavil njegov predsednik Andrej Polšak, ki je hkrati napovedal tudi skorajšnji sklic skupščine kluba.

 

»Članska ekipa je kot lokomotiva, ki vleče vagone. Brez nje tudi mlajše selekcije ne bi imele svojih vzornikov in motivacije za doseganje ciljev«, je Gašpar Mišič slikovito odgovoril na očitke v javnosti, da bi lahko Luka Koper podpirala zgolj in samo mladinski pogon. S to pogodbo bomo mladim zagotovili kakovostno preživljanje prostega časa, saj je šport način vključevanja v družbo in odskočna deska za boljšo prihodnost, je še dodal predsednik uprave.