Oratorij uspel: počitniški dogodek z vsebino za življenje

V nedeljo, 21. julija, se je zaključil projekt Oratorij 2013, ki ga je organizirala župnija Koper – Sv. Marko.  Udeležilo se ga je 75 otrok iz celotne obale in 30 animatorjev prostovoljcev. “Otroci so skozi igro, pesem, druženje in ustvarjalne delavnice skupaj z vrstniki kreativno preživeli svoj prosti čas v domačem okolju. Namen oratorija pa je predstaviti otrokom temeljne življenjske vrednote,” je letošnje srečanje opisal vodja projekta Leon Senica.

VIDEO: Kaj so otroci počeli na Oratoriju 2013: TV Koper, 18.7. – Primorska kronika (čas posnetka 11:33)

Na naš naslov je po koncu projekta prišla še zahvala staršev: “Tako iz pričevanj staršev kot otrok je projekt zelo uspešen in dobrodošel, saj otrokom omogoča druženje v sproščenem, ustvarjalnem in duhovnem vzdušju. Zelo se trudijo spoznati tudi okolje, v katerem živimo in s tem okoljske prednosti in pomanjkljivosti. Lani so otroci obiskali Luko Koper, letos pa Letališče Portorož.
Kljub temu, da se oratorij odvija v dopustniškem času, se število udeležencev vsako leto znatno povečuje, kar priča o tem, da je projekt med otroki zelo priljubljen. Oratorij ni omejen le na otroke iz župnije Markovec, ampak je odprtega tipa in zato otroci prihajajo s cele Obale.
Starši otrok udeležencev se zahvaljujemo Luki Koper in pozdravljamo vsako podporo.”

Luka Koper, d. d. je projekt Oratorij 2013 podprla iz sklada Živeti s pristaniščem.