Teniška pokala Luke Koper 2013 v Italijo in na Hrvaško!

Zmagala sta Duje Ajdukovič (HRV) in Elisabetta Cocciaretto (ITA). Prvi je v finalni tekmi brez posebnih težav gladko odpravil Svena Lemstro iz Nemčije z 62-61, medtem ko se je morala Italijanka za zmago pošteno potruditi, saj je šele v tretjem nizu strla odpor odlične Ukrajinke Oleksane Oliynykove, ki tekmuje za Hrvaško. Slednja je v odločilnem nizu že vodila z 4-1, a je nato Italijanka najprej s preudarno, nato pa še z agresivno igro rezultat obrnila v svojo korist in se na koncu zasluženo razveselila pomembnega naslova.
“Ta zmaga mi veliko pomeni, saj sem o turnirju slišala veliko lepega od starejših kolegic, ki so v Kopru že nastopale. Upam, da se bom lahko sem kmalu vrnila, saj bom poskušala zmagati še na turnirju do 14 let,” je povedala simpatična Elisabetta, ki trenira v mestecu Porto San Giorgio blizu Ancone. Prav tam si je leta 1998 na podobnem turnirju pot med teniške zvezde z zmago utrla Koprčanka Andreja Klepač. Zmagovalec Duje Ajdukovič pa je po tekmi povedal: “Zelo sem vesel današnje zmage, ki mi veliko pomeni, saj je turnir v Kopru eden najmočnejših v Evropi. Organizacija je bila na visokem nivoju in čestitam organizatorjem za vse, kar so za nas naredili na tem turnirju,” je še dodal Hrvat, o katerem bomo v prihodnosti zagotovo še slišali.

V igri dvojic sta pri dečkih zmagala Jan Kupčič in Tim Tekavec (SLO), pri deklicah sta slavili Eva Kalan in Pia Lovrič (SLO). Mešane dvojice so pripadle Madžarskem paru SzaboNagy. Od Primorcev sta se v drugi krog prebila Dan Slapnik Trošt (Maja) in Anja Čotar (Morje), Urška Frelih Uhelj (Morje) in Borut Šraj (Maribor) pa sta prišla do polfinala mešanih dvojic.

Po končanem turnirju, ki je tudi letos požel same pohvale in opise v presežnikih, je Aleksandar Živin, predsednik TK Koper, povedal: “Rad bi se zahvalil svojim sodelavcem, še posebej pa Luki Koper ter ostalim zvestim pokroviteljem, brez katerih turnirja na tako visokem nivoju ne bi mogli izpeljati. Poleg samega turnirja smo tudi letos za vse udeležence organizirali izlet z ladjico od Kopra do Portoroža in nazaj”, je bil navdušen Živin, ki že snuje načrte za organizacijo novega turnirja za prihodnje leto.

Vsem dobitnikom medalj in pokalov iskreno čestitamo tudi iz Luke Koper.
Pohvale in čestitke pa si zasluži tudi celotna ekipa organizatorjev, ki so dogodek kljub nekoliko kislemu vremenu izpeljali na vrhunskem nivoju!

več na www.jrkoperopen.com in www.teniskoper.com

Luka Koper je glavni sponzor turnirja Luka Koper Junior Open U12.