Thomson Dream zaključuje letošnjo sezono

…ki jo lahko ocenimo zelo pozitivno. K nam je namreč priplulo več ladij kot v prejšnjem letu, imeli smo kar osemkrat po dve ladji istočasno privezani oz. enkrat celo tri. Od 25. aprila smo zabeležili 54 prihodov potniških ladij in 65.434 potnikov, kar je drugi največji sezonski obisk po letu 2011. Privezali pa smo tudi kar nekaj večjih jaht.

 

Zadnja v vrsti letošnjih potniških velikank je ladja Thomson Dream, ki je k nam danes priplula prvič.  Ladje Thomson Cruisa prihajajo v Koprer že od leta 2007, prevažajo pa skoraj izključno potnike iz Velike Britanije. Od njihovih ladij smo imeli v Kopru kot prvo The Emerald, ki je v tem času že odšla v razrez, nato Thomson Celebration, Thomson Spirit in Thomson Majesty, ki smo jo redno videvali v letošnji sezoni in jo bomo tudi v naslednji.

 

Koprsko pristanišče je v tej sezoni, poleg današnje ladje, obiskalo tudi nekaj novih potniških ladij oz. takih, ki so v Koper priplule prvič. To je seveda pozitiven znak in spodbuda za prihodnjo sezono za katero želimo, da bi bila še uspešnejša.