Alžirci v Kopru osvojili naslov »svetovnega prvaka«

Celodnevni dogodek je na Bonifiko privabil številne ljubitelje športa, ki so prišli podpirat svoje favorite. Posebej glasna je bila navijaška skupina Kameruna, ki je na dogodek pripotovala iz Ribnice na Pohorju. Podpora s tribun jih je ponesla vse do finala, kjer pa so morali z izidom 1:2 priznati premoč razpoloženim Alžircem. 

 

Alžirska izbrana vrsta skozi turnir ni izgubila dvoboja in je zasluženo osvojila čudovit pokal, ki je bil delo učenk in učencev Osnovne šole Koper. Alžirske barve je branila ekipa Hotis Style, za katero sta med drugim nastopila tudi znana obraza slovenskega futsala – Kristjan Čujec in Marko Hrvatin. 

 

Organizatorji turnirja Luka Koper World Cup 2014 pa niso pozabili na dobrodelnost, saj so del izkupička turnirja namenili Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper in prav tako za rehabilitacijo malega Reneja iz Renč, ki je z družino dogodek tudi obiskal in kljub težavam s stopalom veselo brcal žogo in užival v nogometu.

 

“Zelo smo zadovoljni z dogodkom, vzdušje je bilo enkratno, ekipe pripravljene, navijači pa so bili glasni in dobro razpoloženi. Vse glasnejše so pobude, da v prihodnjem letu ponovimo izvedbo turnirja na Obali, o čemer bomo še premislili, zakaj pa ne?” pravi Andreja Drevenšek iz SportForum Slovenija.

 

Luka Koper je na turniju sodelovala s svojo ekipo (zastopala je belgijske barve) in kot generalni pokrovitelj dogodka.