Dobrodelna likovna kolonija Živeti s pristaniščem

Danes je v Luki Koper stekla dobrodelna likovna kolonija Živeti s pristaniščem, ki združuje ljubezen do likovne umetnosti in spoštovanje do likovnih ustvarjalcev ter izrazito odprt in iskren odnos do Kopra kot arhitekturnega bisera z bogato umetnostno preteklostjo, katerega nepogrešljiv del je tudi pristanišče. To pa so tudi temelji ustvarjalnega srečanja likovnih umetnikov iz več držav, ki so sprejeli povabilo za udeležbo na likovni koloniji. To so: ak. slikar Klavdij Tutta, ak. slikarka Mira Ličen Krmpotič, arhitekt Jurij Kobe, ak. slikar Vasko Vidmar, ak. slikar Jure Cihlar, slikarka Barbara Čižmek, ak. slikar Slavko Krunić, ak. slikarka Jelena Krstić, ak. slikar Zoran Krulj ter ak. slikar Nikola Žigon.

Izvirnost predlaganega projekta se kaže v sami izvedbeni praksi, saj traja dober teden (od ponedeljka, 3. februarja 2014 do petka 7. februarja 2014), kar omogoča umetnikom prepoznavanje tako izrazitega in raznolikega okolja, ki je s svojim prostorskim obsegom, dvigali in drugimi, pristanišču lastnimi posebnostmi postal neločljiv del vedute Kopra.

»Luka Koper, kot družbeno odgovorno podjetje že vrsto let gradi iskren in konstruktiven dialog z lokalno skupnostjo, saj se v družbi zavedamo, da prostoru veliko jemljemo, zato mu poskušamo vračat skozi različne oblike sodelovanja. Ena izmed teh je tudi umetnost, ki jo lahko v metaforičnem smislu označimo za režiserja življenja«, je ob današnjem srečanju z umetniki poudaril predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič.

Likovna kolonija bo imela dobrodelno noto, saj se bo zaključila z dražbo likovnih del, katere izkupiček bo namenjen odpravljanju posledic nedavne ujme, ki je prizadela večji del Slovenije.