Luka Koper je prijatelj številka 1

Letovanje jim je omogočila Luka Koper s sredstvi, ki jih je zbrala z dobrodelnimi akcijami po žledolomu: dobrodelni tek in dobrodelna dražba likovnih del, s katerimi smo zbrali 10.000 evrov.

 

Obisk otrok, ki so jih spremljale podpredsednica Rdečega križa Slovenije Irena Nečemer, vodja zdravilišča Ana Žerjal in pedagoška vodja Gabrijela Kukovec smo izkoristili tudi za izročitev donacije v vrednosti 20.000 evrov, namenjene obnovi mladinskega doma Rakovica v okviru zdravilišča Debeli rtič. »S tem smo še dodatno utrdili večletno sodelovanje z zdraviliščem, ki mu Luka Koper že vrsto let stoji ob strani kot donator. Pomoč zdravilišču, ki vsako leto nudi zatočišče tisočem otrok iz cele Slovenije je primer dobre prakse sobivanja med pristaniščem in okoliškimi naravnimi, družbenimi in kulturnimi biseri slovenskega primorja, kakršno je zdravilišče na Debelem rtiču«, je ob predaji čeka dejal predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić.

 

Podpredsednica RKS Irena Nečemer se je Luki Koper zahvalila za podporo in spomnila, da si je pristaniška družba že pred leti prislužila posebno mesto oziroma zvezdo na aleji donatorjev na območju zdravilišča: »Ob tej priložnost vam izročam tudi medaljo, ki simbolizira, da je Luka Koper prijatelj številka ena vseh otrok, ki letujejo v našem zdravilišču na Debelem rtiču«.