Luški najzvestejši ambasadorji

Gre za simbolično gesto uprave, s katero želi poudariti doprinos slehernega zaposlenega pri gradnji naše skupne zgodbe o uspehu. Večina med temi je to zgodbo gradila več desetletji. Nekateri so v Luki Koper začeli in končali svojo poklicno pot.

V letošnjem letu se je sicer upokojilo neverjetno majhno število zaposlenih, le štirje, v primerjavi z lanskim letom, ko je odšlo na zaslužen počitek 12 nekdanjih sodelavcev, ali leto prej, ko se jih je upokojilo kar 19. Starostna struktura zaposlenih v podjetju se namreč znižuje, saj smo v zadnjih letih zaposlili več deset novih, predvsem mlajših sodelavcev.

Večina novih upokojencev se pridruži Klubu upokojencev Luke Koper, ki šteje že več kot 200 članov. Ti se srečujejo večkrat letno, hodijo na izlete in so še vedno radi na tekočem o dogajanju v pristanišču preko mesečnega časopisa Luški glasnik. Nekateri med temi so se usposobili tudi za vodiče, ki različne skupine obiskovalcev vodijo po pristanišču. Člani kluba so se tudi letos srečali pred novoletnimi prazniki in pridružil se jim je tudi predsednik uprave Dragomir Matić.