Na dobrodelni dražbi zbrali dober izkupiček

Vabilu na kolonijo so se odzvali priznani umetniki, ki so darovali vsak po dve umetnini. To so ak. slikar Klavdij Tutta, ak. slikarka Mira Ličen Krmpotič, arhitekt Jurij Kobe, ak. slikar Vasko Vidmar, ak. slikar Jure Cihlar, slikarka Barbara Čižmek, ak. slikar Slavko Krunić, ak. slikarka Jelena Krstić, ak. slikar Zoran Krulj ter ak. slikar Nikola Žigon.

Na dražbi smo zbrali kar 7.440 evrov, ki jih bomo namenili tistim, ki so v februarskem žledu utrpeli največ škode.

»Dobrodelnost bogati človeka in nas navdaja z občutkom notranjega zadovoljstva. Ko veš, da boš nekomu res pomagal, je to enkraten občutek, zato se bomo v Luki Koper vedno trudili pomagati lokalnemu in širšemu okolju«, je na včerajšnjem dogodku povedal predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič, ki je sodeloval tudi kot dražitelj.   

Pred izročitvijo dražiteljem, bodo slike na vpogled širši javnosti v galeriji Insula v Izoli od 20. marca do 10. aprila 2014.

V Luki Koper, kjer smo bili zaradi žledoloma kar šest dni odrezani od železniškega omrežja, smo se z različnimi dobrodelnimi pobudami želeli oddolžiti vsem tistim, ki so s svojim trudom pripomogli k relativno hitri normalizaciji stanja. Sredi februarja smo tako organizirali prostovoljno delovno akcijo gradbenih podjetij, ki so v enem dnevu očistili kar 40 km cest na notranjskem. Gasilski zvezi Slovenije smo v okviru prireditve TV Slovenija Stopimo skupaj donirali 10.000€. Pomagali smo tudi preko športa, saj smo prejšnjo soboto priredili dobrodelni tek, na katerem smo zbrali 2.624 evrov.