Pihalni orkester Koper s posebnim presenečenjem

Glasbeno dovršen, ustvarjalen, energičen in sodoben koncert, ki je bil – kot je značilno za dirigenta, mladega muzikologa Nejca Šukljana– preplet sodobnejših skladb 20. stoletja, latinskih ritmov in drugih izvirnih priredb v tradicionalni izvedbi pihalnih instrumentov, tolkal in klaviatur, je letos dobil še nov ustvarjalni okvir.

Koncert se je namreč začel ob, in ne v koprski Taverni, saj so koprski godbeniki uprizorili nadvse dinamično, gibčno in estetsko dovršeno uverturo, v spremstvu mladih članic Društva mažoretk Koper. Pihalni orkester Koper je v letošnjem prazničnem repertoarju premierno izvedel prvi stavek glasbene novitete slovenskega skladatelja Emila Glasnika z naslovom Soča: „V dolini Soče“. Celotna skladba bo prvič odigrana 28. junija letos na spominskem koncertu v trdnjavi Kluže pri Bovcu.

Dvourni koncert je navdušil polno koncertno prizorišče, kjer se je pokazalo, kako je pomembno ohranjanje in podpiranje pozitivnih kulturnih in družbenih projektov.

 

Luka Koper je dolgoletni ponosni pokrovitelj Pihalnega orkestra Koper, ki že 33 let uspešno predstavlja Koper, slovensko Istro in z njima tudi edino slovensko tovorno pristanišče.