Pristanišče lahko spoznajo tudi slepi in slabovidni otroci

Izdelala je namreč maketo pristanišča, za to pa se je odločila na podlagi  izkušenj, ki jih je pridobila na Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Koper, kjer nudi dodatno učno pomoč  slepim in slabovidnim učencem, dijakom in študentom. »V neposrednem stiku z njimi, sem ugotovila, da si zaradi izgube vida brez ustreznega pripomočka ne morejo in ne znajo predstavljati razsežnosti našega edinega pristanišča in pestre dejavnosti v njem. Pristanišče je nepogrešljiv del starega mestnega jedra, ki ga še posebej Koprčani (ter s tem tudi slepi in slabovidni) doživljajo in opazujejo vsakodnevno na poseben in svojevrsten način. Naključen obiskovalec tega seveda ne more doživeti, še manj pa si predstavljati razsežnosti, dimenzij in prostranstva objekta, če se vsaj ne sprehodi po območju pristanišča. To še posebej velja za slepe ali slabovidne, ki prostora in dogajanja v njem ne morejo zaznati niti z bližnjih razglednih točk«, nam je povedala.

 

Maketo bo podarila Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, saj si želi, da bi tudi tamkajšnji učenci in gojenci spoznali naše pristanišče na njim prilagojen, ter edino dostopen način.

 

Luka Koper, d.d. je v okviru sklada Živeti s pristaniščem finančno podprla Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper.