»Skrb za zdravje na delovnem mestu izboljša počutje in zadovoljstvo zaposlenih«

V tem kratkem času je s sodelavci s Področja varovanja zdravja zaposlenih in ekologije pripravila krajši program enostavnih in učinkovitih vaj, ki bi zaposlenim pomagale pri razbremenitvi hrbtenice, vratu in ramenskega obroča. Ti deli telesa so zaradi časovno podaljšane prisilne drže najbolj dovzetni za bolečine. Manjša skupina zaposlenih je vaje tudi praktično preizkusila.

Kot nam je povedala, se že več let ukvarja z manualno terapijo oz. različnimi vrstami masaže, v zadnjih letih pa se je posebej začela zanimati za bolečine v križu in težave s hrbtenico. 10 – minutno masažo na stolu so preizkusili tudi luški zaposleni, ki so se na to pobudo odzvali zelo pozitivno. Raziskave kažejo, da tovrstna masaža poveča zadovoljstvo zaposlenih in njihovo delovno učinkovitost.

 

Kaj pa nam je Vanja povedala o svoji  izkušnji v Luki? »V teh dveh tednih sem ugotovila, da Luka Koper zelo skrbi za zdravje zaposlenih, kar nedvomno izboljšuje njihovo počutje in zadovoljstvo. To pa posredno vpliva tudi na uspešnost podjetja.«

 

Več informacij o različnih vrstah masaž in vadbah si lahko preberete tukaj.