Spet v presežnikih: končan je 8. Luka Koper Junior Open (U12)

Na teniških igriščih ŠRC Bonifika se je s finalnimi dvoboji zaključil že 8. Luka Koper Junior Open do 12 let, ki velja za enega najmočnejših evropskih teniških turnirjev za to starostno kategorijo. Udeležilo se ga je preko 200 igralcev in igralk iz 18 držav, ki so predvsem v zaključnih dvobojih prikazali zelo kvaliteten tenis.

Pri dečkih je pokal Luke Koper zasluženo dvignil najboljši srbski igralec Hamad Medjedović iz Novega Pazarja, ki je v finalu premagal najboljšega hrvaškega igralca Lovreta Ercega iz Splita. Pri deklicah je slavila Madžarka Ammarisa Kiara Toth iz Budimpešte, ki je v finalu premagala Lauro Isabel Putz iz Nemčije 6-1, 6-1. Tothova je finale pred finalom odigrala v polfinalu, ko je v treh nizih strla odpor najboljše Britanke Kylie Bilchev iz Londona. V igri dvojic sta slavila Derrick Chen in Harry Lazell (oba GBR), pri deklicah pa Ammarisa Kiara Toth in Daniela Glanzer (Aut).

Vse pohvale in čestitke organizatorju, Teniškemu klubu Koper za odlično izpeljan turnir, ki dobro ime slovenskih tenisačev vseh starosti zagotovo nese na vse strani sveta.