300 mladih teniških upov na 9. Luka Koper Junior Open

Na tekmovanju, ki je potekalo kar deset dni, se je pomerilo 300 mladih teniških upov iz dvajsetih držav. Prestižni pokal Luke Koper sta med posamezniki osvojila Lun Obrul (Slovenija) in Olga Molchanova (Ukrajina). Molchanova je v finalu brez težav odpravila Laro Nedeljkovič iz Avstrije z rezultatom 6-1 in 6-2. »Zelo sem vesela današnje zmage, saj je ta turnir eden najbolje organiziranih in najmočnejših v Evropi«, je takoj po tekmi povedala zadovoljna Ukrajinka, ki živi in trenira v Bratislavi. Veliko težje delo pa je v tekmi za končno zmago imel Lun Obrul, doma iz Celja, ki se je moral za končno zmago proti Louisu Daveyu iz Velike Britanije kar pošteno potruditi. 

 

Aleksandar Živin, predsednik TK Koper je ob zaključku turnirja povedal: »Veseli me,  da smo lahko tudi letos nemoteno izpeljali še en prestižni mednarodni teniški turnir na visokem nivoju, ki bo prihodnje leto na vrsti že desetič«.

 

Luka Koper, kot glavni sponzor Luka Koper Junior Open (U12) iskreno čestita organizatorjem za odlično izpeljan dogodek  in vsem mladim udeležencem turnirja.