Na Debelem rtiču praznovali 60-letnico delovanja Mladinskega zdravilišča in letovišča

V teh letih so sprejeli skoraj pol milijona otrok, mladostnikov in drugih obiskovalcev, samo v lanskem letu pa je Debeli rtič obiskalo kar 16.000 otrok.

 

MLZ Debeli rtič deluje od leta 1956. Gre za center zdravja za otroke, mladostnike in starejše, ki je namenjen predvsem zdravljenju obolenj dihal, kožnih bolezni in stanj po poškodbah. Izvajajo tudi izobraževalno pedagoške dejavnosti kot so šole v naravi in otroške športne tabore ter humanitarne projekte med katere spada poletno letovanje socialno ogroženih otrok. Ključna prednost MLZ Debeli rtič je blagodejna mikroklima in čista morska voda, kar jim je priznalo tudi Ministrstvo za zdravje.

 

V vseh teh letih se je zdravilišče postopoma dograjevalo in dobivalo današnjo podobo predvsem s pomočjo prostovoljnega dela in donacij. Tudi Luka Koper že vrsto let z donacijami podpira delovanje MLZ in ima zaradi tega svojo zvezdo na Poti donatorjev. Kot je na slavnostnem dogodku povedala članica uprave Irena Vincek, je »MLZ Debeli rtič v bližnji soseščini našega pristanišča. Je ustanova, ki za svoje plemenito poslanstvo zasluži vso možno podporo. Zato z veseljem že vrsto let prispevamo za razvoj dejavnosti v zdravilišču. Zdravje in zadovoljstvo otrok, ki obiskujejo Debeli rtič so nam zadostna nagrada za prispevek, ki ga zagotavljamo z našimi donacijami.«